ЕБАТИ БАКСУЗОТ ВО ТОА ФИКУСОТ : Откажал авионот на Хорхе во Сараево

0
679

Владиниот авион со кој патува претседателот Ѓорге Иванов утрово откажа во Сараево. Дознаваме дека при редовната проверка пред полетување, на сараевскиот аеродром техничарите увиделе дека откажала „бек-ап” електронската поддршка на „лирџетот” на македонската Влада со кој македонскиот претседател требаше да се врати во Скопје.

Претседателскиот кабинет ја потврди информацијата.

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во земјава ќе се врати со редовна авио-линија, преку Истанбул, а авионот ќе остане во Сараево додека не се санира дефектот.