Душко Миновски покажа како ПОЛТРОН истовремено за добар хонорар од 500-600 евра може да биде и СЛЕПЕЦ: Ја брани Јанкуловска, во приватен разговор може и „цигани“ и „влечење за уши“

0
1328

Minovski

Нема никаква дискриминација поради тоа што е кажано во приватен телефонски разговор и тоа во ситуација во која никој никогаш не би можел да предвиди дека вакво нешто ќе се случи, изјави за Плусинфо Душко Миновски, државен советник во Комисијата за заштита од дискриминација за објавените снимки од страна на опозицијата, во кои според Зоран Заев, Гордана Јанкулоска му вели на Славе Ѓошев дека ќе ги вадат „циганите за уши“.

Според него, вината ја има оној кој ги објавувал снимките, бидејќи со објавувањето ширел говор на омраза Миновски објаснува дека секој од нас може да биде во ситуација во приватен разговор да каже зборови кои имаат тежина да повредат некого.

Целата изјава може да ја прочитате ОВДЕ(Плусинфо)

Мактел сака да ја потсети јавноста дека овој ПАРАЗИТ на системот, покрај тоа што е советник во министерство за труд и социјала, како член во комисијата имаат состанок еднаш месечно и по правило ги одбиваат сите жалби за дискриминација, ама затоа си добива хонорар од по 3-40.000 денари.