ДУРИ И МУЦУНКИ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ЗАЕВ: Секој чекор напред кон Европската унија е за поздравување и претставува успех

0
93

Секој чекор напред кон Европската унија е за поздравување и претставува успех на голем број генерации кои во последните дваесет години се бореле за полноправно членство во ЕУ.

Затоа најпрвин би сакале да го поздравиме чинот на упатувањето на Предлог/преговарачката рамка од ЕК до Европскиот Совет.

Но има многу уште да се работи и ова не значи добиен датум, треба прво сите земји да го прифатат овој предлог за преговарачка рамка.