ДУИ се обидува да ја ликвидира физички Беса

0
1089

Лидерот на Беса, Касами , вечерва објавува дека активисти на Беса биле повикани од директор на државна установа, поставен од ДУИ и откако не се согласиле да работат за ДУИ, директорот им викнал луѓе од подземјето во Чаир кои им се заканувале со пиштоли.

Наведува и бројни други притисоци од активисти и функционери на ДУИ врз Беса , демолирање на нивни штабови и закани од министри и од заменици министри на ДУИ.

Ако не запре ова насилство и ако никој за ова не одговара тогаш нема фер избори. Никој не смее да ги признае таквите избори за фер.

Фејсбук статус на професор Ѓорги Спасов