ДУИ распука по сите шавови: Ермира Мехмети го напушта Ахмети!

0
1100

Најгледаната телевизија во Албанија објави, а медиумите на албански јазик во Македонија ја пренесоа веста дека од ДУИ си заминува Ермира Мехмети.

Таа нејзиното незадоволство од  ДУИ вчера го објавила и на нејзиниот фејсбук профил.

Ермира која е во ДУИ од самото основање на партијата отворено е против подршката што лидерот Ахмети се уште му ја дава на македонскиот партнер, лидерот на владеачката ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

За неа, особено по случувањата во Куманово, било неприфатливо ДУИ уште да седи и да ја поdдржува власта и премиерот Груевски.

Нема информации дали Ермира ќе остане во политиката и евентуално ке се приклучи на новата партија на Гзим Острени.