ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ НАПРАВИЛ КОНТРОЛА ВО СИСТИНА: ТЕСТОВИТЕ НА КАМЧЕВ СЕ НЕВАЖЕЧКИ!

0
1151

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес конференција рече дека Државниот инспекторат напавил увид во лабораторијата на Систина.

-Државниот санитарен и здравствен инспекторат беше на увид, беа констатирани условите во лабораторијата и беше повторена препораката дека за секој тест што ги анализира антителата мора да се направи и тестот на самиот вирус односно антигенот заради тоа што само тоа ја дава дефинитивната слика за состојбата, односно дали некој пациент или граѓанин со симптоми е носител на вирусот или не, рече Филипче.