ДРАМА – ПОЧНУВА ВИСТИНСКА ВОЈНА ВО ВМРО ДПМНЕ, ВЕЌЕ СЕ СОБРАНИ 50% ПОТПИСИ НА ДЕЛЕГАТИ ЗА СВИКУВАЊЕ НА ВОНГРЕДЕН КОНГРЕС НА КОЈ ЌЕ СЕ БИРА НОВ ЛИДЕР!!!

0
1043
Немам информација за други Месни Комитети на ВМРО ДПМНЕ, ама МК Мериот е исклучително активен деновиве по изборниот пораз.

Во организација на Ивица Комшија Коневски (кој сеуште не е разрешен од местото советник на Мицкоски!!!), по 20-тина луѓе дневно доаѓаат и потпишуваат верност кон Сашо (Шиптар ли, Бебо ли?!) Мијалков. Се работи за дел од 544-те делегати на конгресот.

Имено, според МК Мериот, најмалку 50% од нив му се верни на Бебо, а уште 40 поединци се луѓе на Нино Смрт.
Вонреден Конгрес можат да закажат 50% од делегатите на истиот или пак 30 члена од Централниот комитет.

Можната разврска на где-је-печат (односно чив-је-печат) паралелни конгреси и докажувања пред судовите низ Македонија кој е легитимно раководство на најголемата партија во Македонија, може да доведе до ситуација во која беа Левица и Беса, да не се знае кој е вистинскиот сајбија.

Фејсбук инфлуенсерот од Будимпешта, во овие најтешки моменти за неговата партија, громогласно молчи!!! За автопатот Скопје – Св. Николе се изнапиша чаршафи, ама за битката помеѓу братучедот, поранешните потпредседатели и сегашното раководство – мукла!!!???
Фејсбук статус на Миленко Неделковски.