ДРАМА НА ПРЕГОВОРИТЕ: Американскиот амбасадор Бејли му се пуштил на Грујо: This is too much!

0
608

bejli8

Либертас од дипломатски извори дознава дека вечерашнава средба на Бејли, Орав и Хоуте со лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски, била најтензична.

Според нашите извори, еден момент во текот на разговорите, амбасадорот Бејли се обратил кон Груевски со зборовите „This is too much“ (Ова е премногу) за се оди вака во последен момент.

Американскиот амбасадор заминал во неговата резиденција затоа што имал повикано гости на приватна вечера, но не е исклучено ноќва, работните групи да бидат повикани, а на крај лидерите да го одобрат изборниор законик за април догодина.