(ТРАНСКРИПТ) ДРАМА НА АУДИО СНИМКИТЕ ОД БОМБИТЕ НА СДСМ : ПРОТУЃЕР САКАЛ ДА ЈА УБИЕ СРБЕНДАТА НА СИТЕЛ ЛАТАС, РАБОТЕЛ ЗА СРПСКИ ТАЈНИ СЛУЖБИ И БИЛ СРПСКИ ШПИОН!

0
2034

protoger-latas

Мартин Протуѓер сакал да го убива и Латас и да му ја ебе мајката, терал српска агенда, бил српски шпион, цццц…

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Мартин Протугер

МП: Овој Латас ќе го убијам еден ден еве ја ти кажувам ако е мртов ја сум, треба бе едно десетина луѓе да се убијат во државава за да биде као што треба, после ќе каже не работел за служба српска, како не работи. Му реков еднаш не може никого да разубедиме дека не работиш за српска служба, по шо српска агенда тераш овдека и тоа е

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Мартин Протугер

ГЈ: Да.

МП: Горде?

ГЈ: Кажи.

МП: А бе види, сега го читам оној Зоран Божиновски. Може ли кога ќе дојде вака, иако не го познавам, треба ли негова согласност за посета?

ГЈ: За ако не си му роднина. Ха, ха.

МП: Не сум роднина.

ГЈ: Што се надевам дека не си му.

МП: Не сум му роднина, ама сакам да го посетам таму. И во тој период малку да е исклучена камерата.

ГЈ: Што ти направил сега?

МП: Не, мене ништо. Ама еве нервоза ме фаќа какви глупости пишува, лелеее.

ГЈ: А бе тој која будала е, ненормален е. Јас…

МП: Глупости, измишљотини, ја не знам вака…

ГЈ: А бе ја мислам дека е болен човекот.

МП: Е па баш дека е болен треба да…

ГЈ: Мислам знаеш умоболен, онака, сериозно.

МП: Не и обавезно, обавезно да е у келија со неко циганче што има хомосексуални склоности. Обавезно, мислам тоа да не збориме.

ГЈ: А бе тешко говедо е тој.

МП: Да, да, да.

ГЈ: И уште се сили. Мисли ова заебанција е ние што збориме.

МП: Кажи ми до кај е постапката?

ГЈ:  А бе има распишано меѓународна потерница, и треба да го уапсат Србиве. Сакав утре и на Дачиќ да му се јавам, знаеш, малку да го…

МП: А он се фали со Дачиќ, пријатели…

ГЈ: Он се фали, и знам дека се знаат, ама нема врска знаеш, институционално мое е да барам, така?