ДРАМА ВО АРХИВ НА МАКЕДОНИЈА: СЈО ГО УАПСИЛО ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ВО НЕГОВАТА КАНЦЕЛАРИЈА, ПО ИСПРАШУВАЊЕ ЦЕЛ ДЕН БИЛ ПУШТЕН!

0
3287

Вистинска драма се одвивала во Државен Архив на Македонија неколку дена пред нова година.

Од вработени во оваа институција дознаваме дека екипи на СЈО, две специјални обвинителки и 5 истражители, заедно со бодигарди и останати технички лица, со 5 коли влетале во архивот и направиле вистинска опсада!

Директорот Петровски бил на лице место уапсен во неговата канцеларија и држен и испрашуван цел ден!

Повеќе може да прочитате на следниот линк ОВДЕ