ДПМНЕ ОТВОРЕНО ПОЧНА ДА ГО ОПСТРУИРА ОДРЖУВАЊЕТО НА ИЗБОРИТЕ: Режимските куртони Чилиманов и Димишкова не дојдоа, пропадна седницата на ад хок телото за медиуми

0
711

Ад хок телото за медиумите кое денеска требаше да оставри ноца средба и повторно да се обиде да го избере својот петти член, не се состана, бидејќи двата членови, Слаѓана Димишкова и Цветин Чилиманов не се појавија.

Овие два члена се на предлог на ВМРО-ДПМНЕ, додека членовите на предлог на СДСМ, Горан Трпеноски и Љубомир Костовски, дојдоа на состанокот. По еден час чекање, заклучено беше дека средбата нема да се одржи.

Петтиот член на ова тело требаше да биде избран најдоца до вчера, но четворицата членови не можат да се договарат за изборот, кој според договореното ќе биде Албанец.