До крајот на денешниот ден локално провејување на слаб снег

0
354

Во текот на денешниот ден од југ и од југозапад над територијата на Македонија ќе поминува облачна воздушна маса која ќе донесе локално провејување на слаб снег и тоа особено во јужните предели.

Ќе биде претежно тивко.

model_moddeuhd_2017012906_6_954_1-760x684

Температурата ќе се движи во интервал од -1 до 6 степени.

И понатаму еден од најстудените градови ќе биде  и главниот град Скопје каде температурата во текот на целиот ден е можно д асе задржи под нулата.

Временската прогноза ја подготви СЛАВЧО ПОПОСКИ!