Дополнителната Министерка за внатрешни работи – Славјанка Петровска, и Директорот на Бирото за јавна безбедност – Сашо Тасевски, положија цвеќе во чест на загинатите бранители на местото на заседата кај С. Вејце

0
239

Денеска Дополнителната Министерка за внатрешни работи Славјанка Петровска, и Директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски, заедно со Националниот координатор за воени и полициски ветерани, Стојанче Ангелов, положија цвеќе на местото во С. Вејце кадешто во заседа загинаа осумтемина Македонски херои во 2001 година.
– Илче Стојановски (24)
– Кире Костадиновски (24)
– Бошко Најдовски (25)
– Марјан Божиновски (27)
– Миле Јаневски (30)
– Бобан Трајковски (28)
– Роберт Петковски (27)
– Игор Костески (26)

Вечна им слава на Македонските херои, никогаш нема да бидат заборавени.