ВЕРНИОТ ТАЛИБАНСКИ СЛУГА ЗА ЛУСТРАЦИИ И ШИКАНИРАЊЕ НА ГРУЈО СЕ БОРЕЛ ЗА КУЌА ОД НЕПРОЦЕНЛИВО БОГАТСТВО И ВРАБОТУВАЊЕ НА ЌЕРКА МУ!

0
1884

Томе Аџиев беше претседател на Комисијата за верификација на фактите речиси за целото време на нејзино постоење. Од анкетниот лист доставен до Државната комисија за спречување на корупцијата може да се види дека во овој момент Аџиев поседува куќа, стан, деловен простор, куќа во изградба, моторни возила, удели во хартии од вредност и друг личен имот.

11997863_10153584556846585_1303788227_n

Истовремено, по јавниот оглас за вработување на државни службеници во Министерството за финансии, во февруари 2015 година неговата ќерка Софија Аџиева била вработена во Управата за имотно правни работи во Ресен.

11994325_10153584556861585_2069452448_n

Конечно, дилемата за скриените мотиви при укинувањето на лустрацијата, како и за тоа дали предметите каков што е оној на Јордан Мијалков некој намерно ги чувал во фиока и чекал да дојде 1.септември, ќе треба да ги расчисти некоја нова комисија која можеби ќе биде формирана непосредно после априлските избори во 2016 година.