ДОЛГА Е РАКАТА НА ЗАЕВ : ГРУЈО УАПСЕН И ИЗВАДЕН ПРЕД УНГАРСКИ СУД КАДЕ ЌЕ ОДЛУЧАТ ЗА НЕГОВО ДЕПОРТИРАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

0
4593

Судот во Унгарија одлучува за екстрадицијата на поранешниот македонски премиер Никола Груевски, кој избега во Будимпешта, во ноември минатата година.

Рочиштето е затворено за медиуми, а деталите ќе се знаат по завршувањето.

Грујо е уапсен утрово во Будимпешта по наредба на судот.