ДОКТОР САШКО НИКОЛОВ РАСТУРИ НА КАНАЛ 77: МНОГУ Е ПРОСТА ПРИЧИНАТА ЗОШТО ВАКЦИНАТА Е ПОДОБРА ОД ПРЕЛЕЖУВАЊЕ НА КОРОНАТА

0
340

– Кога се вакцинираш, имунолошкиот систем е одморен и силен и тогаш ствара силна одбрана против ослабен вирус каков што носи вакцината, обратно кога сме заразени од корона тогаш нашиот имунолошки систем е под тотален напад и нема сила и капацитет да створи силен одбранбен систем и затоа вакцината е подобра заштита од прележување на короната, многу е проста разликата меѓу овие две нешта…

Доктор Сашко Николов, градоначалник на Штип во Канал 77.