ДОКТОРОТ СЕ ПОФАЛИ НИЗ ПРИЛЕПСКИТЕ СЕЛА : СО НОВИОТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЌЕ СЕ УРБАНИЗИРААТ 30 СЕЛА, ОСВЕТЛУВАЊА КАКО И НОВИ ПАТИШТА

0
237

❗️ Годинава ги решаваме приоритетните барања на жителите на населеното место Галичани.

 Во тек е изработката на детален урбанистички план за урбанизација на 30 села, помеѓу кои и Галичани.

 Со новиот урбанистички план за Галичани, го отвораме патот за изработка на проект и изградба на нова канализација.

 Асфалтирање на приоритетните улици и тампонирање на пристапните патишта.

 Оградување и рамнење на фудбалскиот терен.

 Подобрено осветлување на сите неопходни позиции во населеното место.

👉 Во првата половина на март оваа година, Владата ќе го асфалтира регионалниот пат од Галичани до Кадино село, во должина од околу 2,5 километри.

Фејсбук статус на градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски.