ДОКТОРОТ ИМА ГОЛЕМО СРЦЕ – ЈОВАНОСКИ : ЌЕ ПРЕДЛОЖАМ ДО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ПРИЛЕП ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД КИРИЈА НА ТЕЗГАЏИИТЕ ВО ПАЗАРОТ ДО КРАЈ НА ПАНДЕМИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА

0
757

Јованоски потенцираше дека како градоначалник, ќе му предложи на Советот
на општина Прилеп на првата наредна седница да донесе сет на економски
мерки, меѓу кои и одлука со која закупците на тезги и дуќани во Градскиот
пазар ќе бидат ослободени од плаќање на кирија, почнувајќи од денеска, па се’
до завршувањето на вонредната состојба во нашата држава. – изјави на денешната прес конференција градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски.