ДОДЕКА РУСИТЕ ГО ФАЛЕА НАЈМОЌНОТО РУСКО ОРУЖЈЕ ТОА БЕШЕ ПОГОДЕНО ОД УКРАИНСКА ГРАНАТА

0
7087

Руски новинари снимаа пропаганден прилог за моќниот руски ракетен термобарички фрлач ТОС, а потоа додека рускиот новинар зборуваше дека Украинците немаат шанса против такво оружје, истиот ракетен лансер беше беше погоден од украинска артилерија! Руските војници побегнаа на сите страни. Новинарот само вели: „Украинската артилерија работи на ова подрачје“.