ДОБРО Е, ДЕНЕС ВО ПРИЛЕП ИМА САМО ЧЕТВОРИЦА НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД 19

0
367

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник, 20-ти октомври:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 4 нови случаи на коронавирус, а 15 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 215, од кои 180 се наоѓаат на домашно, а 35 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 626 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 935.