Добри вести од Германија, извршена е трансплатанцијата кај Сара, таа се чувствува добро

0
1153

Добри вести од Германија, извршена е трансплатанцијата кај Сара, таа се чувствува добро

Неколку месечната акција и вистинска мобилизација на охриѓани, но и на целата држава и сите добри луѓе ширум светот, на 12-ти овој месец беше крунисана со зафатот кој беше извршен врз 15-годишната Сара Настеска од Охрид.

– Пред два дена, на 12-ти декември се изведе трансплантацијата која се одвиваше во две фази. Прво од братот на Сара, Виктор беше земен потребниот примерок односно коскена срцевина, врз кој потоа беа извршени медицинските процедури и прилагодувања на истиот, а потоа истиот беше трансплатиран врз Сара. Во моментов таа е добра и позитивна. Сега, следува период на адаптација од неколку недели, во текот на кои ќе знаеме како организмот ќе го прифати третманот односно трансплатираната коскена срцевина, информира Горан, таткото на Сара.

Тој додава дека првичната проценка и од лекарскиот тим била дека трансплантацијата поминала добро.

Во име на целото семејство, тој уште еднаш испраќа ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ до сите добри и хумани луѓе, кои беа со нив во моментите кога им беше најтешко и кога им беше најпотребна помош.

Здравјето и доброто на Сара се наш врвен приоритет.

Ви благодариме ОД СРЦЕ
семејство Настески