ДНОООО: Судиите се запишани под бројче во тефтерчето на Јанкулоска!

0
462

jankuloska

Лидерот на СДСМ Зоран Заев денеска на прес конференција објави снимки од разговори, за кои вели дека се меѓу секретарката на премиерот Груевски и претседателката на Судскиот совет Александра Зафирвска, во која Зафировска реферира дека согласно договорот со премиерот ќе распише оглас за суии и претседатели на судови.

Во разговор за кој Заев вели дека се меѓу министерката Гордана Јанкулоска и Сашо Мијалков се покажувало како министерката ги третира судиите, под бројче во тефтер на Јанкулоска по заслуги.