ДИСЦИПЛИНСКА ПОСТАПКА ЗА НАЧАЛНИК НА МВР КОЈ НА ФБ ГО ПОДДРЖУВА ХАМАС

0
615

Министерството за внатрешни работи ја извести јавноста дека Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди постапува по случај со полицискиот службеник А.С. и неговите објави на социјалната мрежа Фејсбук во врска со нападите на Хамас врз Израел.

Од МВР информираат дека „против него ќе биде поведена дисциплинска постапка односно ќе следуваат соодветни санкции“.

„Ставот на МВР и Владата е јасен и прецизен. Силно ги осудуваме нападите на групата Хамас врз Израел и се солидаризираме со израелскиот народ. Апелираме за решенија преку дијалог. На светот му е потребен мир“ се вели во соопштението на Министерството.