ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК, СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ ЛИЧНО ЈА ПРОВЕРИ НА ТЕРЕН ОПАСНАТА ДУПКА НА СРЕДИНАТА КОН МОСТОТ КОН ДРАЧЕВО

0
825

Во текот на вчерашниот ден во доцните попладневни часови до Центарот за управување со кризи стигна пријава од загрижен граѓанин којшто не извести  дека на средината на мостот над Маркова Река  пред скопската населба Драчево во првиот дел од мостот постои голема дупка што претставува опасност за безбедноста на возилата што се движат по овој мост. Од страна на ЦУК е веднаш известено ЈП Улици и патишта Скопје, Општина Кисела Вода, Град Скопје и Министерството за внатрешни работи (МВР). Од страна на ЈП Улици и патишта доцна синоќа дупката е обележена. Оваа дупка претставува опасност самата по себе доколку некое тешко товарно возило или автобус згазне врз неа. Но, истата оваа дупка најверојатно ја нарушува статиката на мостот, а со тоа и неговата безбедност.

Токму од овие причини ЦУК апелира до надлежните институции итно да превземат соодветни мерки и дејства со коишто ќе го обезбедат овој мост и ќе ја гарантираат безбедноста на граѓаните. Како што истакнавме во повеќе наврати, за нас во ЦУК на прво место секогаш е безбедноста на граѓаните. ЦУК ги повикува сите граѓани, кои ќе забележат било каква опасност што може да го загрози нивниот живот или здравје, да ја пријават на бесплатниот телефонски број 112, а понатаму ние ќе ги превземе сите неопходни дејства.

Безбедноста на граѓаните на прво место!

(видео линк од изјавата во коментар)

Во текот на вчерашниот ден во доцните попладневни часови до Центарот за управување со кризи (ЦУК) стигна пријава од загрижен граѓанин којшто не извести дека на средината на мостот над Маркова Река пред скопската населба Драчево, во првиот дел од мостот постои голема дупка што претставува опасност за безбедноста на возилата што се движат по овој мост. Од страна на ЦУК е веднаш известено ЈП Улици и патишта Скопје, Општина Кисела Вода, Град Скопје и Министерството за внатрешни работи (МВР). Од страна на ЈП Улици и патишта доцна синоќа дупката е обележена. Оваа дупка претставува опасност самата по себе доколку некое тешко товарно возило или автобус згазне врз неа. Но, истата оваа дупка највеојатно ја нарушува статиката на мостот, а со тоа и неговата безбедност.

ЦУК, токму од овие причини, апелира до надлежните институции итно да превземат соодветни мерки и дејства со коишто ќе го обезбедат овој мост и ќе ја гарантираат безбедноста на граѓаните. Како што истакнавме во повеќе наврати, за нас во ЦУК на прво место е секогаш безбедноста на граѓаните. ЦУК ги повикува сите граѓани кои ќе забележат било каква опасност, што може да го загрози нивниот живот или здравје, да ја пријават на бесплатниот телефонски број 112, а понатаму ние – ЦУК ќе ги превземеме сите неопходни дејствија.

Безбедноста на граѓаните на прво место!