ДИМИТРИЕВСКИ НЕ ЈА ДОЧЕКАЛ ОДЛУКАТА НА СДСМ, ОДИ ПО ВТОР МАНДАТ ВО КУМАНОВО КАКО НЕЗАВИСЕН

0
470

Актуелниот градоначалник на Куманово од редовите на СДСМ, Максим Димитриевски, на претстојните локални избори ќе настапи како независен кандидат.

Димитриевски за „Фокус“ ја потврди оваа информација, додавајќи дека во текот на денот ќе оддржи прес конференција на која ќе ги образложи причините за ваквата одлука.

Инаку, СДСМ се уште не промовирал кандидат за градоначалник на Куманово.