ДИМИТРИЕВСКИ : НАБАВЕНИ 40 НОВИ ГРБНИ ПУМПИ ,,НАПРТЊАЧИ” ЗА ГАСНЕЊЕ НА ШУМСКИ ПОЖАРИ НА ОТВОРЕНО ЗА ТППЕ КУМАНОВО

0
95

👨‍🚒 Набавени се 40 нови грбни пумпи – “напртњачи” за гаснење на шумски пожари на отворен простор за ТППЕ Куманово.

✅ Во 2020 година пожарникарите од ТППЕ Куманово добија нова заштитна опрема вклучувајќи 33 нови одела, кои ги користат за гасење на пожари на отворен простор во урбаните и руралните средини. Дополнително од Општина Куманово беше обезбедено мобилно возило за брзи интервенции.

✅ Во 2019 година беа набавени 30 заштитни интервенциски противпожарни комплети составени од противпожарно заштитно одело, професионални ПП чизми, професионални пожарникарски ракавици и шлемови со средства обезбедени од Општина Куманово.

Продолжуваме со континуирано опремување на единицата на ТППЕ Куманово и останатите јавни служби во наше Куманово.

#КумановоСеМенува
#КумановоКаквоШтоГоСакаме
#ЗаНашеКуманово
#ЗборотЕЗбор

Фејсбук статус на градоначалникот на Куманово,  Максим Димитриевски.