ДИК СО КОНЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ: ДПМНЕ освои 51, СДСМ 49 пратеници!

0
838

ДИК вечерва соопшти дека според првичните резултати од гласањето на вчерашните избори за пратеници на Македонија, Коалицијата ВМРО-ДПМНЕ освоило 51, додека во здружената опозиција предводена од СДСМ освоила 49 пратеници.

Според нив, ДУИ освоила 10, Беса, 5, Алијанса за Албанците 3 и Беса 5 пратеници.

Во првата изборна едница СДСМ освоил 10 пратеници, Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 8, БЕСА 1 и ДУИ 1.

Од ДИК вечерва известија дека

„Во ИЕ2 СДСМ освоил 8 пратеници, Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 9, БЕСА 1 и ДУИ 2. ИЕ3 СДСМ освоил 9 пратеници, а Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 11. ИЕ4 СДСМ освоил 10 пратеници, а Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 10. ИЕ5 СДСМ освоил 9 пратеници, Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 9, Алијанса за Албанците еден пратеник, исто колку и ДУИ. ИЕ6 СДСМ освоил пратеници 3, Коалиција ВМРО-ДПМНЕ 4, БЕСА 3, Алијанса за Албанците 2, истоколку и ДПА, а ДУИ 6.