ДИК го става на увид избирачкиот список

0
442
Од денеска ДИК ќе го стави на јавен увид избирачкиот список.
Во текот не денот списокот ќе биде распеределен во 34 подрачни единици на ДИК  и во следните 15 дена граѓаните ќе можат во подрачните единици да извршат проверка дали ги има во избирачкиот список со точни податоци и доколку забележат какви било неправилности ќе може да ги пријават.