Децата бегалци од Егејска Македонија – децата бегалци денес

0
1436

Некои работи никогаш не се менуваат. Првата фотографија е од децата бегалци од Егејска Македонија од 1950 година, а втората е сликана во Гевгелија 2015-та. Седум декади по егзодусот на децата-бегалци од егејска Македонија, денеска, некои нови деца продолжуваат да трагаат по безбедно место.