ДЕСПОТОВСКИ : ЗАПОЧНУВАМЕ СО КРЕИРАЊЕ НА ТИМОТ НА СДСМ – НЕ НИ ТРЕБААТ ГОТОВИ ТУКУ ЧЕСНИ КАДРОВСКИ РЕШЕНИЈА

0
472

Јован Деспотовски, кандидат за претседател на СДСМ го повикува членството но и сите граѓани да достават свои предлози за идните носители на функции во партијата, но и во државата.

„Време е заедно да го креираме новиот тим на СДСМ. Ги поканувам сите членови на СДСМ, но и сите наши сограѓани да достават свои предлози за тоа КАКОВ заменик на Претседател, Генерален секретар и потпретседатели ни се потребни. Какви особини, карактер, биографија треба да имаат. На СДСМ и државата не и требаат готови, туку чесни и успешни кадровски решенија,” порача Деспотовски.

„Започнуваме со практична реализација на еден од основните столбови на #Концепт28. Лојалност кон луѓето, не кон лидерот”, напиша Деспотовски на неговиот официјален фејсбук профил.

Еден од главните принципи на програмата „Концепт 28″ на Деспотовски е воведување надиректен избор на претседатели на општинска организација, кандидати за градоначалници, пратеници и повисоки партиски функции преку непосредно гласање на членовите.