Дескоска: Лудилото нема крај! Ова е голем срам за Македонија!

0
580

И после се што се случуваше во изминатиов период, шокирана сум! Лудилото нема крај! Ова е голем срам за Македонија! Не сакам да зборувам дека е невозможно претседател да амнестира, бидејќи тоа е надлежност на Собранието, ниту да помилува со општ акт, бидејќи мора поименично да ги наброи сите лица кои сака да ги помилува! Не сакам да зборувам дека законот за помилување е осакатен и нефунцкионален! Самата идеја е луда! И дискриминирачка! Идејата да има граѓани кои ќе одговараат за марула и ќебапчиња и мафијаши на кои се би им се простило! Лудило наречено.

Фејсбук статус на Рената Дескоска