Ден Дончев: Времето ќе покаже по кој пат ќе тргне Англија

0
1078

Во 2005 Франција и Холандија гласаа против нов Европски Устав на Референдум. Но, следеше Договорот од Лисабон кој ефективно ги смени претходните договори кои беа уставен основ за ЕУ!

Во 2008 Ирска гласаше Против Лисабонскиот Договор! По должничката криза која следеше и која силно ја ја погоди Ирска, се одржа нов референдуми за истото прашање па конечно и Ирска гласеше ЗА Лисабонскиот Договор!

Во 2015 грците со 61 посто мнозинство ги одбија условите на т.н. Троика за излез од нивната финасиска криза. Се знае како заврши и тој референдум!

Времето ќе покаже по кој пат ќе тргне Англија. Лично би бил изненаден доколку не следи период на сериозно преиспитување на одлуката од страна на тамошното Опшество!

Но, Британската историја ќе го одбележи Камерон како Премиер во чие време беше изгласено да се напушти ЕУ.

Без обзир дали тоа конечно ќе се случи или не!

Фејбук статус на Ден Дончев