ДЕНЕС ЧЕТИРИ НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД 19 ВО ПРИЛЕП И ДВЕ ЛИЦА ОЗДРАВЕНИ

0
1125

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, сабота 27 јуни:

  • Во општина Прилеп денеска има 4 случаи на новозаболени од коронавирус, две лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 22. Од нив, 15 лица се наоѓаат на домашно, а 7 на болничко лекување.

Со почит,

Општина Прилеп