ДЕНЕС НА РЕЖИМСКИОТ ПОТТРЧКО ЗВРЛЕВСКИ МУ СЕ ПЕЧАТ ЦЕЛА ТАБЛА ЈАЈЦА НА ГАЗОТ : Се разгледува барањето на Владата за негово разрешување

0
1395

Советот на јавни обвинители денеска на седница треба да го разгледуваат владиниот предлог за разрешување на државниот јавен обвинител Марко Зврлевски.

Членовите ќе треба да се произнесат позитивно или негативно, по однос на барањето на владата. Според претседателот на јавните обвинители, Петар Аневски, во барањето на владата нема многу детали, освен што во него е наведена само законската основа за разрешување на државниот јавен обвинител Марко Зврлевски.

Аневски минатата недела го изрази својот личен став и кажа дека според него, Зврлевски е перфектен обвинител и оти нема забелешки на неговата работа.
Зврлевски, кој е член по функција на советот, не може да учествува на седницата на која советот ќе го подготува мислењето – може писмено да одговори, но може да присуствува на собрнаиската седница на која ке се расправа за разрешувањето.