ДЕНЕС ВО СЛУПЧАНЕ ДУИ СЕДЕШЕ НА СТОЛЧИЊА ,,ПОПРСКАНИ СО КРВ”

0
1790

Со цел да се долови атмосферата, столчињата на кои денеска седеше публиката во Слупчане, каде што традиционално ДУИ го одбележува споменот на загинатите на ОНА на 2 мај, беа испрскани со црвена боја и на нив беа оставени каранфили.

Денеска во присуство на партискиот врв на ДУИ беше отворен 20-метарски споменик посветен на загинатите членови на ОНА.

Овој настан ДУИ го одбележува секоја година во липковското село.