Денеска ќе се протестира и во Тетово, Радовиш и Кичево

0
930

Здружението Протестирам денеска покрај во Скопјe најави дека ќе има протести и во Тетово, Радовиш и Кичево.

Вчера и покрај невреметот се одржа голем протест во Скопје. Овојпат офарбана беше зградата на МНР.

Демонтсрантрите бараа слобода за нивните притворени другари, а ги истакнаа и останатите барања:

Повлекување на аболицијата, оставка на Иванов, одложување на изборите, формирање на експертска Влада.