ДЕНЕСКА СЕ СЛУЧИ МАЛО БОЖЈО ЧУДО ВО ЗЕМЈАВА – ГО ВИДОВМЕ МИЦКОВСКИ ВО ИЗДАНИЕ КОЕ ДОСЕГА НЕ СМЕ ГО ВИДЕЛЕ НИКОГАШ – ОДГОВОРЕН, РАЗУМЕН, ПРАКТИЧЕН, КОНСТРУКТИВЕН, ПРАГМАТИЧЕН

0
423

Кој е овој Мицковски денеска, таков лидер не познаваме…

Разумен, одговорен, практичен, прагматичен, неее, ова не е Мицковски, ова е некој двојник на ЦИА…

Мицковски овие 3 години сме го научиле како попилист неодговорен, инфантилен лажов и попилист, шовинист, националист, паничар, манипулант, ситен политички профитер, инфантилен патетичен политичар, плачко, смешен ванаби државник, незграпен несмасен неускусен политички аматер кој се удвара на радикалните антички ќосиња…

Ова денеска беше вистинско позитивно освежување и изненадување барем за мене. Еееј да го имавме ваков Мицковски подолго време, вака да се однесуваше на многу теми и на многу моменти, колку ли брзо само ќе итавме напред.

Посакувам Мицковски да остане ваков во иднина, можеби ќе ги освои симпатиите на јавноста до ваквото однесување, еве прв пат да го пофалам во колумна, кој би можел тоа да го очекува од мене?!?!