ДЕЛ ОД МАКЕДОНЧЕТО КАДЕ И ДА ОДИ БЕЛЈА ПРАВИ, СЕ ГЛУПИРА И НЕ СРАМИ НАС ТУКА И НЕ ПРАВАТ БАГРА НЕПИСМЕНА, ОРДА – МАСОВНА ТЕПАЧКА НА МАКЕДОНЦИ ВО ШВАЈЦАРИЈА

0
771

Од она што пренесоа некои медиуми, во текот на собирот настанал вистински хаос, при што дел од присутните, жени, мајки и деца започнале да бегаат.

Од друга страна пак, се слуша и како музиката, наместо да пеат песни, преку микрофонот порачуваат: „Дечки ајде смирете се“.

И покрај апелите ситуацијата да се смири, дел од оние кои веќе ја започнале тепачката не сакаат да се смират и истата продолжува.