Дебатата со Трендо е како да дебатираш со некој од центарот за комуникации на ДПМНЕ…

0
2029

Дебатата со Трендо е како да дебатираш со некоја од раководството на ДПМНЕ која е во ПМС! Значи он е како жена му на Никола Чаушески, Елена, ем се ложи на диктатор ем е теткица климактерична! Погледнете како Трендо реагира на нашата критика потоа пренесна на Окно – со многу навреди без аргументи и со манипулација!Класична ДПМНЕ-вска ПР техика!

s 3

Прво Коља го нарекува лабилен а мене грев за да потоа полесно победи во дебатата, демек у старт да не оцрни како ниски сподоби за да тезите потоа подобро упалат кај оние кои ќе го читаат срање текстот на Офф Нет! Тоа е тоа курвинско дебатирање, наместо аргументи па потоа тези, или обратно, тие одат со ред тези ред навреди ред тези а аргументи нема нигде. Плус има и вадење од контекст и замена за тези!

Како прво, уште во старт, Трендо и неговиот помошник Јурук инаку дознаваме дека он бил автор на писмото за плацевите на Грујо на Водно, за што и почна целата најнова закачка со Тредовци, прават смена на темата за дебата и од нашето обвинување дека релаитивизираат и со тоа го бранат Грујо тие отвораат дебата дали е писмото на Трендо или е навистина авторско и а е на некој што се вика Љупчо?! Тоа не беше темата, ние рековме дека преку писмото на некој анинимус со име Љупчо, Трендо со објавата на ебеното писмо го брани Грујо, а не дека Трендо седнал и напишал лажно писмо па го објавил. Со тоа што покажаа дека писмото е оригинал тие не го тргаат нашето обвинение дека со содржината на писмото и со објавувањето во ваков момент тие всушност го бранат режимот и Грујо кој е фатен во криминал со парцели на Водно!

Но сосема несакајќи тие самите се издадоа дека направиле голема измама уште во старт а ние за тоа ниту знаевме нит пак ги ибвинивме, они само си ја имале мувата на капата. Во одговорот на нашата критика, дечките од Офф Нет всушност признаваат дека писмото е на некој си Љупчо, човекот постои но не е читател на Офф Нет туку е ебен заменик уредник на сајтот?!?! Значи заменик уредникот Љупчо – Јурук седнува пишува колумна и ја објавува курвински како писмо на читател потпишано бегло со името на авторот, а Љупчовци во оваа држава има точно 36 000! Проверете ако не ми верувате! Се зезам појма неам колку Љупчовци има, ама сигурно се над 10 000! Така што писмото е практично анонимно!

Значи овие хоштаплери направиле измама, објавиле уредничка колумна како анонимно писмо за да не го доведат сајтот во опасност, од страв да не ги изгубат банерите од фримите кои или се блиски до власта, Палеситерка, или пак фирмите кои и се плашат на власта, СИТЕ ВО ЗЕМЈАТА?!?! Значи и кога се неутрални и кога релативизираат они се плашат од власта па мора да објавуваат свои мислења како анонимни писма?!?! Демек така полесно ќе се извадат, ако им се јават од кабинетот на Грујо или од центарот за пропаганда на ДПМНЕ, ќе одговорат – Аме шефе Мартин и шефе Илија, јбг ни стаса писмо и мораше да го објавиме, па и онака не беше дирек против вас туку беше релативизирачко и збунувачко, што се љутите да му ебам матер?!

Но забавата овде само почнува, чекајте само да видите што има во реакцијата па тек тогаш има да се згазите од смеење. Еве што пишува Љупчо Јурук, еден од куропушачите на Трендо со кои тој е опкружен во редакцијата на Офф Нет:

trendoreakcija2

“Здраво, во врска со писмото потпишано од Љупчо. Јас сум Љупчо, така сум и потпишан. И, Коља, што ти е проблемот та направи “сенародна” мобилизација? Затоа што паранојата не вјарва на анонимните, да се претставам со полно име и презиме: Љупчо Јуруковски, триесет и кусур години привремен жител во една од куќите на “Питу Гули” (кога е кај дедо му и баба му), годинава 10 години заменик уредник на он/офф порталите.

И!?

Уште еднаш: И!?

Погрешно ми е барањето во писмото? Или погрешно ми е што сум го кажал мојот проблем? Или погрешно е што сум го кажал потеклото на проблемот и моето лично неверување дека оваа власт, претходната, идната, или која и да е има намера да ми го реши проблемот и дека на крај јас ќе треба да лежам пред булдожер? Или пак во текстот фалеа барања за линчување, ебење мајки и прогласување мртовци за да биде во тек со твојата новинарска школа? Или па не е човечки да се верува дека едните ништо повеќе не ги заболе за мене од другите? Или па лош беше предлогот за мал апгрејд на пресовите? Или погрешно е што во моментот кога целото внимание е насочено кон проблемот, сум побарал излез за себе и соседите, а не само непродуктивно драње?

Или погрешно е тоа што и јас и ти одлично знаеме дека ова треба да биде само епизода која ќе ти заврши работа за ден / два и потоа никогаш нема да ја спомнеш, ниту пак ќе ви биде гајле што се десило со луѓето? Или погрешно е што утре кога ти и твоиве ќе бидете пак на некоја тромесечна екскурзија во Брисел / Берлин / кај и да е, по некоја НВО основа, јас и уште десет комшии ќе треба да се бориме со булдожери и инвеститори?

Што од ова е проблем за ти да линчуваш други медиуми, да ебеш све по список на новинари и да кажуваш кој медиум што треба да објавува? Јас не знам како на тие околу тебе што седат и те гледаат како прогласуваш душмани на медиумите, еднаш не им текна да кажат – Абе, Коља, нели оние другите прогласуваа душмани на медиумите?

А, Коља?

Па не е можно толку да сте лабилни, толку да не верувате во самите себе, толку да се плашите од сенката на Оффнет. Сериозно, многу народ ве има и паметни сте (со забележливи исклучоци), ама во паник-моуд уопште не изгледате така.

Точно, не сте дораснати за нас, и тоа го гледате десетина години кои ги минавте во завист и мрак. Ама па цело време ве оставаме на раат да си мракувате. Стварно џабе, ама џабе му ги трошите парите на Сорос, не е дека нема пари човекот, ама вие така да му ги спискувате, и пак да сте исти дунстери, па и тоа не иде. Једини успех што до сега го имате постигнато е да го прифатите нивото за дебата што го наметна власта, и целиот јавен муабет да го удавите во муљ.

И покрај ова, не се паничете, ова се вашите 5 минути, оставени сте на раат да труете. И ние сакаме да ве огрее сонце, доста само мрак.

И не е проблемот што сте престрашени и нè гледате како Кербер, проблемот е што стварно не се ни трудиме околу вас, а покрај тоа и најмало наше придвижување го доживувате како најголемиот клин во вашата машинерија. Коља, другар, брат, не сме ние толку јаки, колку што вас не ве бива.

Коља читај го писмото и како реагиравте, и ќе ти стане многу појасно зошто ниту ништо до сега ви нема успеано. Зошто сте јалови до зла бога? Јасно ли ви е дека нешто не штима кога ви е потребно да се мобилизирате за да реагирате и да ја спасувате револуцијата од – едно писмо (искрено напишано, со искрени намери и реален проблем)?

Ако за нешто морам да ви признаам, тоа е што воведовте нов подправец во јаловиот активизам (по успешност спротивен на продуктивниот активзам) – рекетарење со неспособност. Колку вас повеќе не ве бива, толку поголема помош очекувате од сите други.

И дај бе малку апдејтирај ја скриптата што им ја даваш на мињоните кај тебе, доста со глупите фори:

– Саше, закани се дека ќе му фрлиш молотов у редакција, нека цвика малку. Да,а? :))
– Земи прозивај ги сите што се побитни и поуспешни од тебе (што во примерот со твоето опкружување и не е така тешко)
– стај го Трендо на слика до Миленко, и народ ќе почне да ги идентификува како исти..
– ругај го Пимен, ругај го Дежуловиќ, ругај го Панчиќ, ругај ги сите што се поздравиле со Трендо, па нека видат убаво што тебе никој не те дружи… (Прво правило на дружба е – не љубомори ако не те викнат, има и друг ден). Си помислил дека тоа што тебе не те играат, можда не до нив него е до тебе?)

Друже, стварно глупи ти се форите, и лоши. И глупи и лоши.

Плус ми праиш проблем. Ти им се дереш на луѓето околу тебе, па они после ја продолжуваат комуникацијата со ист тон. Они заби кога мијат на четката и се дераат дека е диктатор, а не па во комуникација на Твитер. Смањите доживљај. Најнормални луѓе што ги знам цел живот (10 години де), од твое мракување и тиштење се крајно разбеснети и разгневени, мислејќи дека друг е крив што тебе не ти успеваат работи. (Не дека ќе им замерам за тоа, не сме тука за кратко… Пукај бе братучед, пукај…)

А што се тиче твоиве азгани, пробав да разговарам со Наумо, он ми нареди резиме на сите негови подвизи (без да се увреди, генерално неуспеси) ко ја ордени да ќе делам, и се подаде дека ќе ми ебел нешто. Не верувам дека сум негов тип, сестра немам, брат ми е малку пребирлив па не знам дал ќе се договорат. Мада по мое искуство никој од овие слободарски јебачи што изникнаа на интернетов не се така јебачки настроени кога ќе ги сретнеш во живо. (Меѓу нас, Наумо те доживува како Коља “Патот на Светлината,” шубо). Ама некакво решение околу проблемот во писмото не даде.

Ивагал ја замолив да реагира директно таму кај што може или да те замоли тебе да разговараш и да му објасниш на Саше дека ако некоја водителка, новинарка, директорка не му е по кеиф не мора да значи истата е курва, кучка, куртонка… Одговорот ѝ беше –  не бил битен човекот, немал импакт (девојката мери импакт фактор на сајтови), само 200 луѓе го читале, па за 200 луѓе немало она што да ги штити жените.
.
Како што вели старата српска поговорката – знам те Коља кад си Мрак био, прв пат те имам видено пред нешто помалку од десетина години кога доаѓаше во Алуминка да се гребеш гага интернет од Трендо, јер уметниците… хаос… катастрофа…човече….. И тогаш, а и во претходни случаи, ти било излезено во пресрет. Никој не бара ниту фала, ниту тапшање од тебе, али глупо е личниот гнев да го преформулираш во милитизирање на мињоните околу тебе против него. Сериозно, целата работа со објавување, па коментирање, па реобјавување на текстовите со одвратности (да сме искрени со разубавени фото-монтажи и правопис), надополнети со сочни (ама крајно репетитивни, и веќе неинтересни) епитети, најави за ебење и молотови коктели… Енциклопедиски примери на circle-jerk.

Али, ако гневот ви удара на самозадоволување, кои сме па ние да стоиме на патот на вашата среќа?

Го затупев, ко ти да го пишуеш текстот. Коља друже, ти немаш муда за револуцијата што толку радо ја спомињате. Наумо нема муда за револуција. За Ивагал не знам како да го формулирам а да не испаднам шовинист, ама и она нема.  Единствено во што сте добри е да гушите. (За тие што подетално ги интересира оваа стратегија нека го побараат текстот “Гомното нека биде шеф”.)

Вашата паника во однос на нас е навредлива спрема луѓето кои навистина се трудат да направат некаква промена во власта во државава. Само им го обезвреднувате трудот и желбата, кога ти и твоите се ставате во центар на вниманието, јачајќи се врз нивните успеси и гребејќи се од нивните подвизи.

На крај од сето ова ти доби мобилизирање на твоите луѓе и уште еден плус. Твоите луѓе добија можност да се изнавикаат и испразнат на уште една тема (а веројатно ќе се надополнат и како одговор на ова). Јас и засегнатите со изградбата на улица на сред брдо заради туѓи бели дворови, добивме заушка за тоа што сме побарале помош и никакво, ама ниту збор за какво било решение во која било форма.

Куќите на Водно во вакви спорни ситуации се градат после повеќе од 5 години… за 5 години јас пак ќе бидам таму, со истиот проблем, тогаш веројатно надополнет и со булдожери, инспекција и работници пред моја врата.

Се надевам и ти посакувам до тогаш ти веќе да бидеш дебело заседнат во длабоката досада на македонската слобода. Да знаеш, ако треба, ќе викам, ваљда нема баш дента баш сите да сте на пат.

Во надеж за долгорочно недослушање,
Љупчо”

Ајде да одиме едно по едно со анализа од ова брдо од текст на овој Трендовиот копук:

1. Овој шупак мисли дека критикувањето на режимот и негодувањето поради криминалот на највисоките владини преставници е непродуктивно драње?!?! И он мисли дека негодувањето и барањето за смена на власта не е легитимно решение, туку он бара петиција за да се спасел ридот на Водно?! Абе копук не е поентата ридот на Водно, цела Македонија е симболично во иста ситуација како ебениот рид, цела земја е во опасност, па на самите снимки се слуша како Грујо си бендисал и плац во општина Илинден, сигурен сум се работи за некоја голема парцела покрај автопатот која е многу погодна за деловни згради и магацини или фабрика па Грујо ќе може да ја шитне по голема цена или пак нешто да гради таму. Нели слушаш и самиот како се возеле во комбе и меркале плацеви згради и мади низ цело Скопје? И нели мислиш дека исто такво комбе харало и низ другите градови само натоварено со некои други локални моќници, сите ли ќе ги решаваме со петиции?! Па ќе се раскостиме бе човече и ништо од тоа нема да излезе, или сигурно ни одблизу доволно колку што заслужува ситуацијата. Ја не знам од каде таква песимистичка курвинска политичка перспектива кај вас, вие се однесувате како да живеете во Иран или Саудиска Арабија па лидерот ни е суприм религиски лидер или крал па кон него мора да имаме некој смирен повлечен рационален пристап на спора еволуција, па да ги решаваме проблемите како во Саудиска Арабија каде проблемот со жените ќе се решава така што прво треба да се возат жените на кровот на автобусот па по десет години и внатре во автобусот. Што сте му се толку уплашиле бре на Грујо па не е он Ајатолах Хомеини или оној кралот Абдула па да мора толку да го дрвиме по 9 години власт го видовме што копиле е и доволно беше, доста е, у реду е!

2. Овој мунгос уствари се сити на нашата неспособност да го смениме Грујо и не прогласува за неспособни?! Ова е невидено шупачко поведение, злобно до коска. Оние со Трендо седнале врз нашиот грб со банерите од режимот, релативизираат се и молчат за се и помагаат во опстојувањето на режимот кој се оддржува со стотици милиони евра народни пари и овие копуци учесници во сето тоа рамо до рамо со режимската пропаганда сега ни се кезат и ни се клештат качени врз нашиот грб со камшикот во рацете и не прогласуваат за некадарни?! Па биваше ли толку да сте покварени бе пизда ли ви материна?! Папапа…

3. Овој шупак си прави филмови и си замислува дека уредникот на Окно ми давал мене инструкции како да ги пишувам сториите за Трендо!? Ццццц, ова е невидена параноја! Стилот и моето лудило се уникат и тоа никој не може да го нарача ниту контролира па ниту јас а камоли некој друг! Па јас сум толку внесен во оваа работа што кога ја видов оваа твоја колумна па уште и споделена од Бетмен на фб добив покачен крвен притисок и температура, вашето пичкарско курвинско поведение како скриени маскирани талибански кучиња кај мене предизвикува психо-соматски пореметувања и моите колумни се обид да не ви дојдам во канцеларија и да ве масакрирам со секира! Бесен сум кон вас затоа што Миленко, Јанко и Латас го манипулираат оној дел од јавноста кој природно тежнее кон нивните стојалишта, но вие го мамите кремот, младината, авангардата! Вие сте како оние дебели мрсни црви кои ги јадат младите лисја на дрвјата и на долг рок ги држат закржлавени или ги сушат!

Вие сте ништо друго туку режимски труби кои се обраќаат на пософистицираната јавност онаа која не ги гледа вестите на Сител и не ги гледа емисиите на Јанко и Миленко, но вие сепак сте дел од арсеналот на ДПМНЕ и со тоа што ти Јурук ни се клештиш што уште не сме ги смениле овие на власт вие фројдовски покажувате за кого работите. Зошто бре мамичето ваше вие не ни се прдружите во борбата против овие наместо да ни се ситите и да ни се смеете? Па зарем овие досега со сите зулуми не заслужија да бидете во фронтот за нивна смена?  Што треба бре да направи Грујо за да вие се разбудите во тоа канцеларијата на Офф Нет? Треба ли некој да заврши и навистина во ендек, затоа што уште тоа остана се друго што можеше лошо да се случи, се случи!

4. Овој шупак сега измислува дека ние сме ги ругале Борис Дежуловиќ и Теофил Панчиќ?! Не бе стоки, ние вас ве ругаме затоа што преку ден му го цицате на Грујо а навечер одите на пиво со овие големи новинарски и интелектуални величини од регионов со кои вие се сликате само за да заличите на нив! Овие луѓе се се што вие не сте! Тие водат војна до истребување со нивните Грујовци! Сликите со нив се вашата маскирна униформа со која вие се прискривате во околината каде сте инсталирани – во средината на младината и авангардата а всушност во карактерот умовите и душите вие сте на исто ниво со Јанко, Миленко и Латас и затоа НИКАД НЕ СТЕ ГИ НАПАДНАЛЕ додека постоите, но затоа опозиционери ви се редовно таргет, како оној јаден од Доказ.мк. кој е иста будала како Јанко, Миленко и Латас ама нив ги нема а вие него го расчеречивте! Ако расчистувате со лудаците, шарајте бре на сите страни ебаве!

Вие морате да се сликате со Теофил Панчиќ и со Борис Дежуловиќ не само затоа што тоа ви годи, туку многу повеќе за да пенетрирате во јавноста која нив ги цени, па кога ќе се поставите како лажни авторитети, демек космополити, авангарда, храбри и одговорни дечки, вие тогаш станувате вредни за она што од вас се бара, имено да ја манипулирате таа публика на која и се обраќате. Имено со тоа што вие молчите на зулумите на Грујо оваа публика која ви верува си мисли дека тоа е правилна одлука и таа ве копира во однесувањето. Со тоа вие помагате жабата да не реагира на топлата вода и со тоа помагате таа да се свари! Нејзе, на публиката која ве следи и е тешко да одреагира правилно затоа што преку ден ве гледа гушнати со Теофил Панчиќ а навечер ве чита на сајт и си вели дека овие се слични на Теофил делат исти врености и принципи па пошто он не би премолчал криминал и афери и злобни диктаторски и мафијашки постапки, сигурно нема и овие такво нешто да премолчат, а пошто молчат значи дека во Македонија е се во ред и нема диктатура?! Тоа е вашето дело тоа е резултатот од она што вие го работите, затоа сте вие платени со банерите вредни и до 10 000 евра месечно!

И немојте да бидете лажно скромни, вие сте сепак многу читан сајт и со тоа вашето влијание е големо, за жал! Вашата читаност е резултат на стара слава, одличен дизајн на сајт, атрактивни лесни теми како исмевање на мрднати наши сограѓани кои сре обидуваат да станат славни па пеат во свои спотови кои се ужасни и комични а бенефит вадите и од многуте писма кои ги добивате поради старата слава на Трендо! Секако ви помага и одличното покривање на политичките настани надвор од Македонија, и тука вие најмногу ја лажете јавноста. Со тоа што вие сте на страната на сите демократски опозициски движења во светот и ги осудувате сите диктатори а што молчите за Грујо овде кај нас, вие праќате лажна порака кон вашата публика дека Грујо не е диктатор! Вие привлекувате публика меѓу младите кои ги делат вашите покажани вредности и принципи во сториите за настаните надвор од Македонија, за да потоа истата таа публика најдрско да ја изманипулирате преку молчење за аферите на режимот на Грујо или пак со релативизација на истите! Таа публика публика дури и ве обожава и не знае дека е жртва на една голема подла измама!

5. Овој шупак уствари вртел телефони цел месец со обид да изврши некаква цензура врз Мактел?! Многу сум пцуел? Демек ако некоја тв водителка не ми била по ќеф тоа не значи дека била курва како што јас сите сум ги нарекувал?! Па ја не ги критикувам за ситници туку баш за тоа дека се курви! И затоа ги нарекувам курви! Ти мислиш на моите критики кон Снежана Лупевска! Значи ти не се согласуваш со мене дека кога Заев објавува најбитна бомба, со тешки криминали за оваа власт, да ги викнеш во студиото на Телма додека трае објавувањето на бомбата екс секретарот на партијата и сопругот на екс секретарката на младина во партијата кои му се настрвени на Заев, за да го расќереќат, ти мислиш дека тоа не е чист КУРВАРЛАК!?! Заев објавува бомби кои се шокантни, а Лупевска прави емисија за масакар на тој што ја објавил бомбата наместо на оној кој е разголен од бомбите?! Па ова ако не е КУРВАРЛАК ја не знам што е!

6. Делот каде го навредува Коља затоа што пред десет години Трендо му дал гага интернет од провајдерот Он.нет каде Трендо бил директор, и тоа го спомнува со цел да го омаловажи уредникот на Окно како лузер, шупак а да го прикаже Трендо како широкоград дечко и Коља за тоа сега требало да ги поштуе Трендовци е ЕПИК момент од овој текст! Овој момент покажува со каква багра ние се расправаме цело време! Овие во офф нет се стока спакувана во скапо пакување. Тие се кич накит од тезга на Бит Пазар спакуван во кутучиња од Булгари и Сваровски! Да, јас го фалам дизјанот на Офф Нет, но овие вредности кои од таму извираат в содржините се шокантни и скандалозни! Во дебата со уредник на портал да го вадиш овој момент, дека си му дал гага интернет пред десет години па демек тоа сега нешто е битно во дебатава е толку низок удар и сега ни е јасно зошто во офф нет се толку одушевени од Грујо и ДПМНЕ, они бре човече делат исти културни, демократски, социјални, карактерни и морални вредности! Исто срање се бре пизда ли им материна хоштаплерска!

7. Овој шупак уствари се загрижил за опозицијата. Ние сме правеле штета и он сега ни давал уствари совети, најдобронамерни?! Ние не сме биле спремни за револуција?! На што мислиш, на насилно влегување во влада со мотки!? Па вие бре немате муда да напишете ниту еден текст против владава, а нас не прогласувате за неспособни да влетаме со мотки во влада, демек сме биле пички?! Ние сме биле пички?! А вие тогаш што сте бе? Пички големи како галаксијата?! Значи тоа што се тужиме со министри, што гинеме по цел ден со текстови, што трпиме реперкусии пред се тешка финансиска состојба поради опозициската активност, тоа за вас не се важи, требало да му влеземе на Грујо у канцеларија со палки?! И вие најдовте ова да го зборите еј?! Вие што објавувате колумни како анонимни писма од читатели?!

8. На крај ова копиле кажува дека уствари живеел на Водно и бил лично асегнат со проблемов со парцелите на Водно затоа што багери ќе му се мотале пред врата?! Пази за него ова било проблем на нарушен мир и уништено зеленило на рид?! Тоа што премиер извадил 5 миљона евра црни пари и договара наместен тендер и крши закони, за него не е проблем?! Туку што цвеќето у дворот ќе му се извалкало со прашина од соседниот плац?! Кучето ќе лаело? На колата гумите ќе се напраеле со кал? Па вас бе треба Теофил Панчиќ да ве убие со скршена флаша од пиво! Затоа што сте имале дрскост да го поканите на пиво а вие сте олицетворение на се она со што он цел живот се бори како новинар колумнист и и писател, требало откако ќе го испие пивото, флашата да ја скрши од масата и потоа да ве рогне сите у стомак, бре стоки маму ви јебем! Баш како сцената од под тушот од филмот Буре Барут!

Па ние бре стоко, ние кои ти не презираш и ни се потсмеваш, ние нели сме засегнати од Грујо и неговите зулуми?! Нас багери ни поминаа низ канцеларии и  низ спални и не прегазија у пиџами, ние секој ден дремеме по судови се тужиме со режимот, не забрануваат, не казнуваат на тешки пари кои ги немаме, ни скратуваат финансии преку закани кон огласувачи, не отпуштаат од работа ако ги преземуваат медиумите, невидени зулуми прават, да не зборам па за опозиционерите кои завршуваат во затвори, зградите им летаат во воздух со динамит, умираат поради стрес и чувство за неправда! И ти бре копиле ми се жалиш што багерите ќе ти го нарушеле мирот на Водно?! Копиле едно скапано све да ти ебам по список!

П.С Гледам дека заканата дека ако уште еднаш се сликате со Борис Дежуловиќ ќе ви фрлам молотов коктел у редакција не ја почитувате. Се сликавте со Теофил Панчиќ! Што е исто злодело. Ја старно ви препорачувам да се усериозите и да не си играте со децата кои ве читаат, тие не се бре бели глувци за да вие ги ебете а со тоа и ни ја уништувате младната, таа која треба да се крене и да го збрише овој режим! Ја не знам до кога ќе можам да ја гледам оваа ваша перверзија. Сепак земето го сериозно фактот дека сум од Кратово а еден од гемиџиите е од таму! Така да берете памет бандо курвинска офф нетовска!

Саше Ивановски