Две состојки што го спасуваат животот

0
565
Bottle of Apple Cider Vinegar

Забрзаниот начин на живот, лошата исхрана и недостатокот на физичка активност предизвикуваат зголемување на маснотиите во крвта. При покачени маснотии понекогаш можат да се забележат и слоеви од масно ткиво со жолта боја во форма на плочки или чворчиња на горните очни капаци или на некои други делови од телото.

Со напредувањето на болеста доаѓа до zадебелување на ѕидовите на вените, атеросклероза за која придонесуваат и други ризични фактори (пушење, алкохол, никотин), а последица на сето тоа се кардиоваскуларните болести кои се една од водечките причини за смрт во светот и кај нас.

Овој лек помага значително да ги снижите маснотиите во крвта:

Состојки: суви смокви и јаболков оцет

Еликсирот направете го навечер, а пијте го наутро. Земете три суви смокви и избоцкајте ги со чепкалка од сите страни, потоа ставете ги во стаклен сад во кој сте ставиле 2 дл јаболков оцет.

Треба да стои преку ноќта и наутро треба да ги изедете смоквите. Остатокот од оцетот не го фрлајте туку во истото повторно ставете 3 суви смокви и следната ноќ. Овие 2 дл оцет користете ги 7 дена. Осмиот ден земете нови 2 дл и повторувајте ја постапката уште 7 дена. Терапијата трае 2 недели.