ЗАЕВ И ЦИПРАС, ДВАЈЦА ГОЛЕМИ ПРИЈАТЕЛИ НА БАЛКАНОТ, ПОЛИТИЧАРИ КОИ ГИ ПОМИРИЈА ГРЦИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ

0
1212

Заев и Ципрас важат за симбол на пријателство и соработка на балканот. Двајцата се изборија за договорот од Преспа со цел да се помират двата раскарани народи со што Македонија ги продолжува евро атлантските аспирации.