ДВАЈЦАТА ПОВРЕДЕНИ СЕ ВО СТАБИЛНА СОСТОЈБА, ШТЕКЛИ Е ВО ПОЛЕСНА, МВР РАСПИША МЕЃУНАРОДНА ПОТЕРНИЦА

0
737

Заврши операцијата на еден од повредените во денешното пукање во Ист Гејт.

Според директорот на болницата „Св. Наум Охридски“, Љубен Арсенков иако засега е стабилен, тој е ставен на машина која му помага во дишењето.

„Пред малку заврши интервенцијата. Има сериозни повреди во стомакот и градниот кош, засега е стабилен, но е на машина“, вели Арсенков.

Раде Трајковски Штекли пак е пренесен на Клиниката за торакална хирургија на понатамошно лекување. И тој е тешко повреден, но е во полесна состојба од неговиот пријател.