ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ : Млада македонска пејачка има рак- потребни се донации

0
613

eahfdhfdgfdsbfd

Младата македонска пејачка Орнела Јордановска од мај 2013-та година започна борба со најтешката болест.

Таа има рак на лимфни жлезди и се лекува на клиниката за Хематологија во Скопје.

Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски хемотерапии кои за жал не беа доволни за нејзино излекување.

Орнела треба ИТНО да започне со терапија со лекот Bremtuximab кој ќе биде набавен во странство.

Апелот за помош кружи и низ социјалните мрежи. Орнела има снимено неколку песни, а како танчерка учествуваше на настапите на бројни музички ѕвезди.

Сите хумани граѓани кои се во можност да помогнат, тоа нека го направат на следниов начин:

aeshtdfshfdgsd