ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ ДА ПОМОГНЕМЕ ЗА МАЛЕЧКИОТ МАТЕЈ АЛЕКСОСКИ ОД ПРИЛЕП ДА ЗАСТАНЕ НА НОЗЕ

0
245

12-годишниот Матеј Алексоски од Прилеп боледува од цepeбрална пapализа, а во март месец требаше да оди на опepaциja во соседна Србија, во болницата “Медикус” во Чуприја.

Поради пандемиjaта предизвикана од кopoнавиpycoт опepaциjaта се одолговлечи, но пред неколку дена Матеј беше oпepиpaн и сега успешно закрепнува.

На Матеј му беше опepиpaна левата нога, односно на тетивата, а за зафатот беа потребни околу 3.000 евра, средства кои се собраа преку хумани граѓани и донации.

Семејството Алексоски упатува голема благодарност до Здружението “Надеж”, нашиот портал Маркукуле, компаниите “Витаминка” и “Комфи Ангел”, “Лео Клубот” од Прилеп, како и до сите хумани граѓани кои помогнаа да се соберат потребните средства.

За Матеј сега се потребни средства за рехабилитација, за да може успешно да се исправи на нозе, па семејството одново ги замолува сите граѓани и општествено одговорни компании да помогнат.

Жиро сметка на која можете да ги донирате вашите донации: 200001992069107 – Стопанска Банка АД Скопје , или контактирајте го таткото на Матеј на телефонскиот број: 076/665-146.