ДАМЈАН МАНЧЕВСКИ ГО ИЗРАДУВА НАРОДОТ : Нема веќе чекање на шалтер, сите документи ќе си ги добивате на имејл!

0
324

Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги, овозможува со една, единствена регистрација, сите услуги да ги добивате по електорнски пат.
Времето кога добивањето на услуги беше синоним за губење време, нервози, различни податоци во различни документи, е зад нас.
Дигитализацијата на услугите го прави овој процес поедноставен, побрз, побезбеден, поефтин и со тоа достапен за сите граѓани. #eID