Дали општината намерно ја штити урбаната мафија во Крива Паланка?

0
767

Од документите до кои дојде Народен глас, се гледа дека инвеститорот неколку пати од 2012г до денес добива решенија за отстранување на градба но според очевидци, наместо да се постапи по решенијата, напротив, дивоградбата се шири и доградува постепено и тактички, за време на викенди.

1

Затоа, оправдано е сомневањето,  дали можеби одговорните од општината иако имаат издадено решенија за отстранување, најверојатно намерно го одолговлекуваат нивното спроведување и со тоа преќутно дозволуваат никнување на вакви дивоградби?

2

Ова е само еден од низата примери како се штити урбаната мафија а до кои дојде Народен глас,  и за кои во наредниот период ќе ја информираме јавноста.

3

4

.5

.6