Дали обвинителот Биковски дозволил да се уништат доказите за масовното прислушување?

0
1126

Откако СЈО ја откри вистината за масовното нелегално прислушување и покрена обвинение под кодното име „Таргет и Тврдина“, како сите да заборавија дека претходно исто така имаше друга „вистина“ за аферата наречена „Пуч“. Овој предмет потпишан од обвинителот Златко Биковски пропадна, луѓето што ги обвини се на слобода, а во обвинителството, работејќи сѐ уште како обвинител, е и Биковски.

Додека од СЈО неофицијално се правдаат дека немале време да го гонат колегата и останатите конструктори на „Пуч“ од МВР, свиркачот Ѓорѓи Лазаревски открива нови дилеми. Дали обвинителот Биковски доброволно замижал пред уништувањето на системите за прислушување?

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”