ГРУЈЧЕ Е ЦЕПКИ, МУ СЕ СМЕЕ ЦЕЛА НАЦИЈА, НЕ МУ СЕ ИДЕЛО ВО ЗАТВОР ОТИ ПИШУВАЛ КНИГА?!?!

0
2120

Поранешниот премиер Никола Груевски пишува книга врз основа на докторската дисертација „Економските ефекти на различните видови меѓународни текови на капитал, со посебен осврт на Република Македонија“, објави „Независен весник“.

Ова од адвокатскиот тим го навеле како причина плус за одложување на двегодишната затворска казна на којашто правосилно е осуден експремиерот за незаконската набавка на луксузниот „мерцедес“, дознава „Независен весник“.

ФОТО: EPA/GEORGI LICOVSKI