ГРУЈО НАПРАВИЛ ГОЛЕМ ИНЦИДЕНТ ВО ВАТИКАН: Искоментирал за Мајка Тереза – ЕВЕ И ИНДИЈАНКА СТАНА СВЕТЕЦ, но Еди Рама го слушнал и го разбрал и му се налутил!

0
3556

Дознаваме дека Грујо добил телефонски повик во Ватикан од Гоца.

Она го прашала – Шефе како е?

Он и рекол – Еве бре Гоцо, и Индијанка стана светец, нек си ебе матер, овие во Ватикан се тешки копуци, не знаат што прават, не се како МПЦ па да се вртат кон светци како оној Свети Никола што личи на мене…

Гоца му вратила – АХАХААА, така е шефе, овие индијанциве ни влегоа и во библија и во црква, што ќе правиме шефе сега, мора нешто да преземеме…

Ама Грујо не знаел дека Еди Рама разбира српски па и македонски, затоа што на времето учел во Приштина пред да иде на студии во Париз, а во Приштина српскиот бил обавезен јазик.

Настанал мал инциден, Еди му дофрлил на Грујо:

– Ааа мистер Грујо, ПАША ЗОТ КАД ТИ КАЖЕМ! ЧИФЧА НОНА!

Грујо се скрил позади Заев во наредниот пола саат и глас не му се чуло.

Ова ни го раскажа денеска еден продавач на зелено пазарче, го чул од шоферот на Грујо… Практично е рекла казала вест, не треба да се зема многу сериозно, мада држи вода муабетов.

Изгледа фоткава горе е направена баш во тој момент, Заев осетил дека ќе има тепачка па соблекол сакото со намера да го брани Грујо од Еди Рама, затоа што Еди е човек од два метра и ќе имало жртви ако ситуацијата излегла од контрола…

Извор : Мактел