Грујо му испратил ,,Ќосиња” и на Петрит Сарачини

0
2352

Предмалку ми зазвонеа 2 млади дилбери на врата. Во темница, не сакаа да упалат светло во ходникот. Браа нешто, или некого, ал не сакаа да бидат разбрани. На улицата ги чекаа другарчиња, на скутерчиња. Младиќот со своите помошни средства повторно им го даде соодветниот одговор на лешперите, кои праќаат млади пилиштари да плашат пристоен свет во своите домови. Секако, со помош на убедливите аргументи со кој располага младиќот, младите пилиштарчиња трчаа наврат-нанос надолу по скалите и се разбегаа цвичејќи на своите скутерчиња, док си реко “ќосе”. Младиќ је овог пута био нежан, со оглед на тоа дека и материјалот за обработка беше млохав, да не речам течен, а се надеваше на нешто потврдо, по-корно. Вака ли бре ќе ја чистите Маќедоња од “Шиптарите”?! 😀

Фејсбукс статус на активистот на Цивил Медиа , Петрит Сарачини.